Søg i denne blog

tirsdag den 25. maj 2010

Det ikke kun det du siger...

Der er lavet undersøgelser af, hvilke faktorer der øger sandsynligheden for at et parforhold vil holde. En af disse faktorer er, at man forstår at udtrykke kritik af partneren på en hensigtsmæssig måde. Dvs. det at holde al kritik for dig selv er ikke en god strategi, hvis du vil bevare dit forhold.

Men ... men ... men ... sommetider er det måske værd at overveje hvilken form for kritik der skal på banen, og hvornår. Kærlighed i et parforhold er karakteriseret ved kærlige handlinger, og der kan faktisk ligge rigtig megen kærlighed bag alt det du vælger at lavde være med at sige til din partner. Når vi er tætte på andre mennesker vil der i sagens natur dukke alle mulige småting op, som irriterer os, og hvor man føler en trang til at gå rundt og småbrokke sig "du sætter aldrig din kop i maskinen", "hvorfor er det aldrig dig, der laver kaffen?, "hvorfor sætter du aldrig en ny skraldepose i?", "hvorfor skal du altid stille dine sko i gangen etc. På den lange bane kan der bag ved småbrokkerierne være dybere betydninger, som det selvfølgelig er værd at få talt sammen om. Men måske skal man bare en gang i mellem stoppe op, smile og vise sin kærlighed til partneren ved at stille koppen eller skoene på plads, og gemme kritikken til en anden god gang. Prøv det en uge, og læg mærke til, hvordan det kan forandre stemningen i parforholdet, når de små daglige kritikpunkter fjernes.

Har du kommentarer eller spørgsmål til dette indlæg, kan du finde e-mail adresse og telefonnummer på www.steenrassing.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar